(浙江專(zhuān)用)2020版高考英語(yǔ)大一輪新優(yōu)化復(fù)習(xí) 考點(diǎn)強(qiáng)化練4 Unit 4 Earthquakes 新人教版必修1
《(浙江專(zhuān)用)2020版高考英語(yǔ)大一輪新優(yōu)化復(fù)習(xí) 考點(diǎn)強(qiáng)化練4 Unit 4 Earthquakes 新人教版必修1》由會(huì)員分享,可在線閱讀,更多相關(guān)《(浙江專(zhuān)用)2020版高考英語(yǔ)大一輪新優(yōu)化復(fù)習(xí) 考點(diǎn)強(qiáng)化練4 Unit 4 Earthquakes 新人教版必修1(5頁(yè)珍藏版)》請(qǐng)?jiān)谘b配圖網(wǎng)上搜索。
1、 Unit 4 Earthquakes Ⅰ.閱讀理解 (2018·全國(guó)Ⅱ) A Many of us love July because it’s the month when nature’s berries and stone fruits are in abundance.These colourful and sweet jewels from British Columbia’s fields are little powerhouses of nutritional protection. Of the common berries,strawberries are h
2、ighest in vitamin C,although,because of their seeds,raspberries contain a little more protein(蛋白質(zhì)),iron and zinc(not that fruits have much protein).Blueberries are particularly high in antioxidants(抗氧化物質(zhì)).The yellow and orange stone fruits such as peaches are high in the carotenoids we turn into vit
3、amin A and which are antioxidants.As for cherries(櫻桃),they are so delicious who cares?However,they are rich in vitamin C. When combined with berries or slices of other fruits,frozen bananas make an excellent base for thick,cooling fruit shakes and low fat “ice cream”.For this purpose,select ripe ba
4、nanas for freezing as they are much sweeter.Remove the skin and place them in plastic bags or containers and freeze.If you like,a squeeze of fresh lemon juice on the bananas will prevent them turning brown.Frozen bananas will last several weeks,depending on their ripeness and the temperature of the
5、freezer. If you have a juicer,you can simply feed in frozen bananas and some berries or sliced fruit.Out comes a “soft-serve” creamy dessert,to be eaten right away.This makes a fun activity for a children’s party;they love feeding the fruit and frozen bananas into the top of the machine and watchin
6、g the ice cream come out below.? 【語(yǔ)篇導(dǎo)讀】本文是一篇說(shuō)明文。我們很多人都喜歡七月,因?yàn)槠咴率谴笞匀坏臐{果和核果大量收獲的時(shí)候。文章介紹了如草莓、藍(lán)莓、櫻桃等水果的特殊功效,以及香蕉的選擇、保存和如何使香蕉保持顏色的方法。 1.What does the author seem to like about cherries? A.They contain protein. B.They are high in vitamin A. C.They have a pleasant taste. D.They are rich in antioxidan
7、ts. 答案C 解析細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章第二段的倒數(shù)第二句“As for cherries (櫻桃),they are so delicious who cares?”可知,櫻桃的特點(diǎn)是“美味的”,故選C項(xiàng)。A項(xiàng)“富含蛋白質(zhì)”是覆盆子的特點(diǎn),B項(xiàng)“維生素A含量高”是桃子等水果的特征,D項(xiàng)“富含抗氧化物質(zhì)”是藍(lán)莓的特點(diǎn)。 2.Why is fresh lemon juice used in freezing bananas? A.To make them smell better. B.To keep their colour. C.To speed up their ripenin
8、g. D.To improve their nutrition. 答案B 解析細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章第三段的倒數(shù)第二句“If you like,a squeeze of fresh lemon juice on the bananas will prevent them turning brown.”可知,在香蕉上放些新鮮的檸檬汁,會(huì)預(yù)防香蕉變成褐色,也就是會(huì)保持香蕉的顏色,故選B項(xiàng)。 3.What is “a juicer” in the last paragraph? A.A dessert. B.A drink. C.A container. D.A machine
9、. 答案D 解析詞義猜測(cè)題。根據(jù)文章最后一句中的“the machine”可知,孩子們喜歡把水果和冷凍香蕉放到機(jī)器的頂部,看著冰激凌出來(lái),因此,此處的“the machine”與“a juicer”相呼應(yīng),故選D項(xiàng)。 4.From which is the text probably taken? A.A biology textbook. B.A health magazine. C.A research paper. D.A travel brochure. 答案B 解析推理判斷題。本文主要介紹了七月里盛產(chǎn)的幾種水果及其主要健康功效,所以可推測(cè)這篇文章很可能是選自某健康雜志,
10、故選B項(xiàng)。而A項(xiàng)“生物學(xué)教材”,C項(xiàng)“研究報(bào)告”,D項(xiàng)“旅游手冊(cè)”均與文章的主題不符。 B (2018·浙江嘉興四月模考) When I was a kid in the 1960s,my parents had a country store in the small town of Frankfort,Maine.No neighboring houses could be seen from our place,and new salesmen were always amazed at the amount of business we did.Dad’s motto was
11、,“We sell everything.” If he didn’t have something in store,he would pick it up for customers on his weekly trip to Bangor. One time Dad was in Bangor getting shoes for someone at a shoe factory.He saw big boxes full of shoes and asked about them.They were the mates (一雙鞋中的一只) to faulty shoes that h
12、ad been thrown away.He looked through the boxes and realized that there were usable brand-new shoes in there.He offered the manager five cents a shoe.Dad made the deal and got the manager to reserve any future boxes for him. Of course,Mom,his business partner,was more practical,and her first reacti
13、on was,“But what are you going to do with them?” Dad bought an old school bus.He cleaned it up,removed the seats and placed big containers down both sites of the aisle (通道).When all was ready,the whole family helped to put the shoes in place.At first,it looked like we had plenty of room on the bus,b
14、ut Dad kept bringing home more boxes. There was no sign on the Shoe Bus.The only advertising Dad did was to place a piece of paper beside the store exit that read “Shoes $1 a pair.” When folks asked about the deal,they learned it wasn’t that easy because they had to find their own pairs.The attract
15、ion was a combination of getting a good deal on a quality pair of shoes and the thrill of the hunt. To this day I still run into people who talk about the fun they had in searching for pairs in Dad’s Shoe Bus. 【語(yǔ)篇導(dǎo)讀】本文是一篇記敘文。作者回憶了小時(shí)候父母經(jīng)營(yíng)店鋪?zhàn)錾獾那榫?。父親很有商業(yè)頭腦,其經(jīng)營(yíng)的“Shoe Bus”給人們留下了深刻的印象和有趣的回憶。 5.The aut
16、hor’s parents ran their store well because .? A.they always had enough supplies in store B.they won the great support of new salesmen C.they opened it in a very crowded neighborhood D.they did all they could to meet their customers’ need 答案D 解析推理判斷題。根據(jù)文章第一段內(nèi)容,尤其是“We sell everything.”可知,父親盡量
17、滿(mǎn)足顧客的需求。如果店里沒(méi)有相應(yīng)的商品,他也會(huì)順路從Bangor為顧客買(mǎi)來(lái)。故選D項(xiàng)。 6.Why did the customers think it fun shopping in the Shoe Bus? A.There were free bus rides offered on them. B.They could receive better customer service. C.They could match pairs of shoes by themselves. D.There was a wide variety of shoes to choose fr
18、om. 答案C 解析細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章第四段中的“The attraction was a combination of getting a good deal on a quality pair of shoes and the thrill of the hunt.”可知,顧客喜歡“Shoe Bus”,一是因?yàn)榭梢蕴缘劫|(zhì)量不錯(cuò)的便宜鞋子,二是因?yàn)橛H自動(dòng)手尋找匹配鞋子的過(guò)程很刺激。故選C項(xiàng)。 7.What can we learn about the author’s father from the text? A.He had a good nose for business.
19、 B.He was clever at transforming a store. C.He was patient with customers. D.He had a strong preference for bargains. 答案A 解析推理判斷題。根據(jù)全文內(nèi)容可知,作者的父親很有商業(yè)頭腦,故A項(xiàng)“父親善于做生意”符合題意。have a good nose for本意為“嗅覺(jué)靈敏”,喻指“善于發(fā)現(xiàn)”。 Ⅱ.七選五 How to Motivate Teens to Read With lots of studies showing the benefits of read
20、ing,how can teachers motivate their students to open a good book or power up their e-reader? Lead by Example Require students to spend at least 20 minutes in independent reading every day.By taking part in this regular activity themselves,teachers show that they consider reading very important.1.
21、 ? Freedom to Choose 2. For those who forget their books,provide them with access to novels,magazines or newspapers during required reading time.Consider allowing students to use their personal e-readers.? Share Your Excitement Teachers’ excitement for a particular book may have a huge influe
22、nce on their students.3. Then when it comes for them to choose a new book,suggest your favorite.? Visit the Library Make time to visit the school library and require students to borrow at least one book of interest.4. By doing so,they can make sure the book fits their interests. Stay Informed
23、 Teachers can help motivate students by finding out the latest popular young adult reading matter,such as The Hunger Games by Suzanne Collins and the Uglies by Scott Westerfeld. With varied activities competing for students’ time and attention,it can be difficult to encourage youngsters to read.5.
24、 ? Teachers who make independent reading a daily part of the classroom experience and find creative ways to motivate their students may be on the way to writing a story of success. A.They can read books in silence. B.Give students a taste of what the book is about. C.There is science fiction tha
25、t they are interested in. D.Encourage them to spend some time reading the book before borrowing. E.However,there is little doubt that reading can help with students’ studies. F.Therefore,they always find time to read even though they are terribly busy. G.Allow students to pick their own literatu
26、re,as long as it is suitable for school reading. 答案與解析 【語(yǔ)篇導(dǎo)讀】本文是說(shuō)明文。文章就老師們?nèi)绾渭ぐl(fā)學(xué)生的閱讀興趣提出了幾點(diǎn)建議。 1.F 由空前內(nèi)容可知,老師們應(yīng)該以身作則,定期讀書(shū),傳遞給學(xué)生“讀書(shū)很重要”的理念,因此,F項(xiàng)老師們“無(wú)論多么忙也要抽出時(shí)間讀書(shū)”符合文意。 2.G G項(xiàng)中的“Allow students to pick their own literature...”符合本條建議Freedom to Choose。 3.B 根據(jù)空前“Teachers’ excitement for a particular b
27、ook may have a huge influence on their students”可知,老師們對(duì)某本書(shū)的喜好會(huì)對(duì)學(xué)生產(chǎn)生巨大的影響,因此,B項(xiàng)“讓學(xué)生對(duì)這本書(shū)有初步的了解”符合文意。 4.D 根據(jù)本空前“Make time to visit the school library...”可知,老師們應(yīng)該讓學(xué)生去圖書(shū)館并要求他們至少借一本感興趣的書(shū),故D項(xiàng)“鼓勵(lì)他們?cè)诮柚盎c(diǎn)時(shí)間讀讀這本書(shū)”符合語(yǔ)境。 5.E 本文就老師們應(yīng)該如何激發(fā)學(xué)生的閱讀興趣提出了幾點(diǎn)建議,由此可以推測(cè),作者認(rèn)為讀書(shū)是有用的。故選E項(xiàng)。 Ⅲ.應(yīng)用文寫(xiě)作 假定你是李華,你的英國(guó)朋友Peter非常關(guān)心你的
28、高考備考情況,因此,他來(lái)信向你詢(xún)問(wèn)相關(guān)情況。請(qǐng)你據(jù)此給Peter寫(xiě)一封回信。 注意: 1.詞數(shù)80左右; 2.可以適當(dāng)增加細(xì)節(jié),以使行文連貫。 ? ? ? ? 參考范文 Dear Peter, I’m glad to receive your letter asking about my preparation for the oncoming National College Entrance Examination.I’d like to tell you something about it. Now,my revision for the examination has entered the last stage where my most significant task is to check what has been learned and what remains to be improved so that I can focus mainly on what’s most important and difficult to me.Only in this way,I think,can I guarantee my success finally. Yours sincerely, Li Hua 5
- 溫馨提示:
1: 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
2: 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶(hù)所有。
3.本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
5. 裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶(hù)上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶(hù)上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶(hù)因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 銷(xiāo)售技巧培訓(xùn)課件:接近客戶(hù)的套路總結(jié)
- 20種成交的銷(xiāo)售話術(shù)和技巧
- 銷(xiāo)售技巧:接近客戶(hù)的8種套路
- 銷(xiāo)售套路總結(jié)
- 房產(chǎn)銷(xiāo)售中的常見(jiàn)問(wèn)題及解決方法
- 銷(xiāo)售技巧:值得默念的成交話術(shù)
- 銷(xiāo)售資料:讓人舒服的35種說(shuō)話方式
- 汽車(chē)銷(xiāo)售績(jī)效管理規(guī)范
- 銷(xiāo)售技巧培訓(xùn)課件:絕對(duì)成交的銷(xiāo)售話術(shù)
- 頂尖銷(xiāo)售技巧總結(jié)
- 銷(xiāo)售技巧:電話營(yíng)銷(xiāo)十大定律
- 銷(xiāo)售逼單最好的二十三種技巧
- 銷(xiāo)售最常遇到的10大麻煩
- 銷(xiāo)售資料:銷(xiāo)售10大黃金觀念
- 銷(xiāo)售資料:導(dǎo)購(gòu)常用的搭訕?lè)椒?/a>